Ik help opdrachtgevers bij het bedenken en ontwikkelen van nieuwe bedrijven en organisaties. Soms gaat het andersom. Heb ik een idee. Voor een dienst, bedrijf of organisatie. En zoek ik er ondernemers bij. Ik werk uitsluitend voor organisaties die op zoek zijn naar maatschappelijke relevatie en sociale betekenis.

Soms pak ik het hele traject op*. Van strategie, naamgeving, corporate identity, conceptontwikkeling, coaching, communicatieplan en communicatie campagne, merk- en productontwikkeling tot en met de inrichting van het pand en het casten van de eerste medewerkers.

Daarnaast adviseer ik bestaande organisaties en merken bij hun (her)positionering. Daag ik hen uit om de kansen en mogelijkheden die deze tijd biedt, volop te benutten. Ook bij deze opdrachten is het vaak nodig naast coaching-sessies en strategieontwikkeling, een nieuwe naam, huisstijl en communicatie-uitingen te realiseren.

Ook lever ik regelmatig mijn bijdrage aan fusies en overnames. Zoek dan samen met directie en medewerkers van beide organisaties naar een nieuwe gezamenlijke cultuur, missie en droom. Een nieuwe (maatschappelijke) betekenis. Deze aanpak zorgt dat een fusie, vaak een verwarrende en angstige periode voor medewerkers, een spannend, gezamenlijk proces wordt, waarbij de neuzen als vanzelf één kant op gaan. Niemand meer achterom kijkt. Een ieder de blik op de toekomst gericht heeft.

*Om mij heen heb ik een netwerk van gelijkgestemden. Mensen met verschillende talenten en diverse achtergronden.

Hieronder de trailer van de film ‘Man on Wire’ (2008). Thema van de film: If you really want something, nothing is impossible.