In specialismen geloof ik niet. Omdat ik in hart en ziel generalist ben. Graag vanuit een helicopterview naar de dingen kijk. Een nogal brede interesse heb. En veel ervaring. In de loop der jaren de gewoonten en gebruiken van zo’n beetje alle branches en type organisaties heb leren kennen.

En ik ben me altijd blijven verbazen. Waarom aanbieders in een bepaald segment de zaken op dezelfde manier aanpakken. Zich laten adviseren door mensen met hetzelfde specialisme en/of achtergrond. En zich zo laten beperken door de ongeschreven wetten van hun territoir. De mores en conventies die daar gelden. Terwijl het stukken effectiever, winstgevender, spannender en leuker is je te onderscheiden. Je eigen weg te gaan.

Ik deed mijn kennis op door veel te wisselen. Voor steeds weer andere branches en typen bedrijven te werken. Zowel multinationals als MKB-bedrijven en eenmanszaken te adviseren. En alles daar tussenin. Naast commerciële bedrijven, ook maatschappelijke instellingen en culturele organisaties als opdrachtgever te zoeken.

Daarbij heb ik een sterke voorkeur ontwikkeld. Ik werk alleen nog voor bedrijven en organisaties die maatschappelijk relevantie, sociale impact, herstel van het ecosysteem en duurzaamheid (in de letterlijke betekenis van het woord) nastreven. Omdat zij de toekomst hebben.

Pagina uit het boekje van Paul Arden ‘Whatever you think, think the opposite’.