Roy Kahmann

Hoofdbureau / Kahmann Gallery / GUP Mag / LOST

Bert, wat is het lastig om iets over jou op papier te zetten. Niet omdat er niets over je te vertellen valt, integendeel. Je bent alleen moeilijk in kaart te brengen. Of moet ik zeggen; moeilijk in een hokje te duwen.

We hebben elkaar vele jaren geleden ontmoet omdat we twee interesses gemeen hebben: art direction en fotografie. Dan laat ik gemakshalve nog maar even typografie, design, architectuur en kunst achterwege.

Het was met name je keuze voor technisch briljante fotografen, die je betrok bij de uitvoering van je reclamecampagnes. En vervolgens je streven naar perfectie in lay-out en vormgeving, waar mijn aandacht door werd getrokken. Vele jaren later gingen we met elkaar werken. Aan een half woord had jij genoeg om halverwege een groot internationaal project mijn werkzaamheden over te nemen. Het is bijna 10 jaar geleden. Toen pas bleek ook jouw passie voor de vertaling van een bedrijfsstrategie naar een heldere communicatiestrategie. Een visie en keuze in de communicatie ‘boodschap’ die altijd vooraf ging aan jouw prachtig geschreven merkessenties. Een verhaal waar je het merk tot mens veranderde met al zijn karaktertrekken. Je wist direct wie je tegenover je had. En dan heb ik het over het merk. Maar vooral ook over Bert.

10 juli 2011