Ooit begonnen als mode-illustrator en grafisch ontwerper. Daarna lange tijd art director en vervolgens creatief directeur bij grote internationale communicatie- en reclamebureaus. Op latere leeftijd ontdekte ik het schrijverschap en werd daarnaast docent, strateeg en coach. Het was de lange aanloop naar, en verschafte me de bagage voor, wat ik nu alweer twintig jaar doe: het in co-creatie ontwikkelen van nieuwe bedrijven en organisaties. En in het kielzog daarvan het ontwikkelen van nieuwe merken, producten en/of diensten.

Ik ben steun en toeverlaat van organisaties die hun eigenheid en relevantie willen versterken. Zich realiseren dat het anders kan en beter moet. Er alles uit willen halen wat erin zit.

Samenwerken met anderen, co-creëren met opdrachtgevers en hun medewerkers, en in een later stadium met ontwerpers, product designers, fotografen, architecten, illustratoren, programmeurs, softwareontwikkelaars en al die andere specialisten die tijdens een project van belang zijn, is mijn specialiteit geworden. Deze heterogene groep samensmeden tot een hechte gelegenheidscombinatie, tot een bevlogen groep mensen die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, die dezelfde droom koesteren, vind ik het leukste wat er is.

Een groep die elkaar begrijpt, helpt en aanvult. Elkaar toelaat op elkaars vakgebied. Het beste in elkaar naar boven haalt. Het een feest vindt met elkaar samen te werken. Voor de duur van het project besluit om de geijkte paden verlaten en gezamenlijk op avontuur te gaan. Omdat ik geloof, dat je met deze manier van werken, op het snijpunt van al die verschillende specialismen, tot de beste resultaten komt. Tot oplossingen die vernieuwend zijn. Voor opdrachtgevers succesvol zijn. Waar de samenleving behoefte aan heeft. En die de wereld weer een stukje verder helpen.

Harry Truman. President van de VS 1945-1953.